Musikhögskolansk kammarkör i Piteå

Musikhögskolans kammarkör i Piteå bildades 1990 av Erik Westberg. Kören utgörs idag av ca 25 sångare från olika program vid Musikhögskolan i Piteå. Körens repertoar består till av a cappella-verk från romantik till samtid. Kammarkören har uruppfört ett flertal verk av bland andra Jan Sandström, Jan Ferm och Emil Råberg samt flera av musikhögskolans kompositionsstudenter.

Kammarkören har spelat in cd-skivorna Den blomstertid nu kommer (1999), Music for a while (2003) samt En ny himmel (2007). Under 2008 spelade kammarkören ett stort antal körsånger i samarbete med körledaren och arrangören Anders Nyberg. Kammarkören har också spelat in verk av Wilhelm Peterson-Berger tillsammans med Erik Westbergs Vokalensemble i en samlingsutgåva som utkom på skivbolaget NAXOS (2009. I år ger kören ut To See a World med verk av bland andra Jan Sandström, Tomas Jennefelt, Ēriks Eenvalds och Ludvig Norman.

Kammarkören har genomfört ett 20-tal internationella turnéer i Europa, Asien och Brasilien samt Sydafrika. Vid invigningen av orgeln vid Studio Acusticum, år 2012, uruppförde En skrift i snön med Benny Andersson, Gunnar Idenstam och Orsa Spelmän som också sändes på SVT. I år genomför kören en 15-dagars turné till Vancouver, Hawaii och San Francisco med konserter och seminarier vid universitet och kyrkor.